Datum 9. 12. 2016

Vánoční koncert

Vánoční koncert

Termín akce: 09. 12. 2016
Čas akce: od 18.00 hod.

Přijďte se vánočně naladit na

Adventní koncert

v pátek 9. prosince od 18.00 hod.

do veleňského sálu

hraje:

Pražský salonní orchestr  

diriguje a programem provází:  Mgr.Václav  Vomáčka

Zpívají:  Monika  Sommerová,  Alžběta  Vomáčková,

               Sabina  a  Kateřina  Millerovy

Housle solo:  Richard  Kollert


Program VÁNOČNÍHO  KONCERTU

 

Jana Meierová                 Miserere

Antonín Dvořák               Biblické písně op. 9

                                           Oblak a mrákota jest vůkol Něho

                                   Skrýše má a pavéza má Ty jsi

                                   Slyš, ó Bože, slyš modlitbu mou

                                   Hospodin jest můj pastýř

                                   Bože ! Bože ! Píseň novou zpívati budu

Pablo de Sarasate            Introdukce a Tarantella op. 43

                                    pro housle a orchestr

 Georg Fridrich Händel   Arioso z „Cantata con stromenti“

 Howard Blake                  Walking In The Air (píseň z filmu „The Snowman“)

 Franz Lehár                     Vilja (píseň z operety „Veselá vdova“)

 Jakub Jan Ryba               Slavíček

 Andrew Lloyd Webber    Pie Jesu z „Requiem“

 Jacques Offenbach           Barcarola z opery „Hoffmanovy povídky“

 České vánoční koledy

 

Pražský salonní orchestr

Orchestr tvoří převážně kvalitní amatérští muzikanti, někteří hudebníci však působili nebo ještě působí profesionálně. Umělecký vedoucí orchestru V.Vomáčka je profesionálním violoncellistou, vystudoval Hudební fakultu AMU a dvanáct let působil v orchestru Česká filharmonie. Podle svých hudebních zálib se hudebníci sdružují i do menších souborů a tak při orchestru působí např. Swingový big band s tanečním a jazzovým repertoárem, klasická dechovka – Dechový orchestr „Dvořanka“ nebo Komorní soubor PSO s repertoárem velkého orchestru v menším hráčském obsazení.

Dokumentární pořad o činnosti orchestru natočila jak Česká televize, tak i Bavorská televize v Mnichově.

Sopranistka Monika SOMMEROVÁ je absolventkou pražského Gymnázia Evropská s rozšířenou výukou estetických předmětů. Po té navázala studiem operního zpěvu na Pražské konzervatoři a současně i studiem na České zemědělské univerzitě v Praze, kde získala v roce  2015 titul Ing. V roce 2009 získala 2. místo na pěvecké soutěži Pražský pěvec, v roce 2012 pak 3. místo na mezinárodní Duškově pěvecké soutěži, 3. místo na mezinárodní pěvecké soutěži Pražský pěvec, 2. místo na Soutěži duchovní hudby v Olomouci a rovněž zaznamenala i finálovou účast na prestižní mezinárodní soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech. Již během studií hrála v muzikálech Pavla Trojana ml. Petr a Lucie, Alena a Sedmero havranů (v divadle Semafor). Spolupracovala také s Michalem Davidem v muzikálu Matahari. Od září 2014 vystupuje v hlavní roli Christine Daaé v muzikálu Fantom opery v pražském divadle Goja Music Hall. V současné době rovněž hostuje v Severočeském divadle opery a baletu Ústí nad Labem v roli Manji (Kálmánova opereta Hraběnka Mariza), v roli Anni v opeře Nabucco  a v roli Giovanni v opeře Rigoletto (Verdi).

Mezzosopranistka Alžběta VOMÁČKOVÁ absolvovala v roce 2013 Pražskou konzervatoř ve třídě prof. Brigity Šulcové a nyní pokračuje ve studiu klasického zpěvu na Akademii múzických umění v Praze u prof. Romana Janála. Je trojnásobnou laureátkou Mezinárodní pěvecké soutěže A.Dvořáka v Karlových Varech, v roce 2011 zvítězila v soutěži Pražský pěvec a v roce 2012 k tomu připojila 2.cenu na Mezinárodní pěvecké soutěži Ferruccio Tagliavini (Deutschlandsberg-Graz) v Rakousku. V témže roce i zahájila profesionální pěveckou kariéru rolí Ježibaby (Dvořák: Rusalka) v Severočeském divadle v Ústí nad Labem. V současnosti vystupuje jako sólistka v pražském Národním divadle i Státní opeře, v plzeňském Divadle J. K. Tyla, v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích a v Divadle F. X. Šaldy v Liberci, kde za roli Preziosilly (Verdi: Síla osudu) byla v r.2013 navržena Hereckou asociací do širší nominace na Cenu Thálie (více viz www.alzbetavomackova.com).