Stručně z obce neděle 7.3.2021

Stručně z obce neděle 7.3.2021

Stručně z obce neděle 7.3.2021
07.03.2021

Naše obec na tom s počty nakažených není nejlépe, věříme, že jsme snad  nyní už  „na vrcholu“.

Situace není dobrá v důsledku rozšíření covidu v naší MŠ, koncem minulého týdne tj. těsně před pondělním lockdownem. Kdyby nebyly MŠ uzavřeny plošně, školku bychom jako zřizovatel stejně od pondělí  1.3. uzavřeli.

Všem občanům, kteří v současné době bojují s nemocí, přejeme rychlé uzdravení a myslíme na ně.

Rozvoz respirátorů občanům Veleně a Mírovic

- každý občan Veleně a Mírovic 60+ v pátek  5.3. obdržel do své poštovní schránky 2 ks respirátorů

- od pondělí  8.3. 2021 začneme rozvážet respirátory všem občanům naší obce tj. 60+ i 60- (trvale přihlášeným ve Veleni a v Mírovicích). Respirátory najdete ve svých poštovních schránkách (dle počtu přihlášených lidí v domě či bytě).

Očkování

Již v lednu Obec Veleň nabídla Středočeskému kraji tělocvičnu v naší nové škole pro účely očkovacího centra. Jsme schopni jako obec vybudovat centrum i sami. Nabídku pí. hejtmanka s díky a ráda přijala, s tím, že pokud bude třeba, využili by ji. Bohužel je k dispozici v ČR stále málo vakcín.

Ve Středočeském kraji je zatím připraveno 19 velkokapacitních očkovacích center a několik stovek praktických lékařů. Nejblíže se očkuje v Brandýse nad Labem v areálu nemocnice, jde to tam „jako na drátkách“, skvěle zorganizované, jen mít dost vakcín

V březnu má do České republiky přijít více jak milion dávek vakcíny, v dubnu snad dorazí další dva miliony dávek. Doufejme jen, že opravdu dorazí, a že nenastane opačný problém, než je dnes, tj. že bude dostatek vakcín na skladech, ale pomalé očkování…

Nákupy pro seniory a občany v karanténě

Obec nadále nabízí nákupy pro seniory a občany v karaténě.